Kundebedømmelse 4.9 / 5 (8)

overdækkede terrasser af høj kvalitet!

Afhængig af den ønskede størrelse på din terrasse, kan vi tilbyde dig præfabrikerede dimensioner eller et skræddersyet betræk. Hvis det ønskes, kan du bruge vores terrassekonfigurator, som hjælper dig med at finde den ønskede størrelse på nogle få trin. For at gøre din overdækkede terrasse lidt mere personlig kan vi tilbyde dig sidevægge, rækværk og markiser. Hvis du har spørgsmål, rådgiver vi dig gerne personligt til enhver tid!

En overdækket terrasse ser anderledes ud for hvert hus. For at sikre, at dit terrassedæksel matcher din stil, kan du vælge mellem et fladt, skråt eller et pyramide tag. Hvis dit terrassedæksel er vægmonteret og læner sig mod en bygning, foretrækkes flade eller skrå tag. Hvis du har en fritstående gårdhave, er spidse eller pyramideformede tage også meget velegnede.

Det er ikke let at vælge det rigtige materiale til en terrasse. Træ, glas og aluminium har alle forskellige fordele. Alt materiale er velegnet til havehuse, bungalows, huse og lejligheder, men hvilket materiale er det rigtige for dig?

Når du vil vælge det rigtige materiale, skal du tage højde for de krav, som din overdækkede terrasse skal opfylde.

 • Skal det være særligt vejrbestandig?

 • Vil du have et mere gennemsigtigt tag?

 • Hvilket materiale passer bedst til den arkitektoniske stil i dit hus eller din lejlighed?

 • Hvordan bruges terrassedækslet?

Terrassedækning lavet af træ

Vores træterrasseovertræk er lavet af træ i høj kvalitet og sikrer en stabil konstruktion. Til fremstilling af terrassebelægninger anvendes enten kvalitetstræet KVH, kort for konstruktionen, eller limet træ. KVH er normalt lavet af kernetræ: træ, der kommer fra kernen i træstammen. Dette giver den høj styrke og gør det mindre modtageligt for skadedyr.

Limet træ produceres derimod industrielt og er et sammensat træ. Det består af træplanker, der limes sammen i retning af kornet og kaldes derfor også BSH. Det har mindst tre lag og er normalt lavet af nåletræ. Limet træ er dimensionelt mere stabilt, har en højere styrke og rives mindre på grund af dets lave restfugtighed. Derudover vejer limet træ mindre end andre materialer, hvilket gør konstruktionen af ​​en terrassedække lettere.

Når du vælger et træterrasseovertræk, skal du huske på, at træ har brug for en vis vedligeholdelse for at holde det stabilt og visuelt perfekt. Det er derfor vigtigt at være forberedt på regelmæssig vedligeholdelse af træet. Afhængigt af trætype og slid skal du vedligeholde din baldakin hvert tredje år. For eksempel mister en terrasse af Douglasgran sin rødbrune farve efter et par år, hvis den ikke behandles med træolie. Blødt træ, der ikke er så mørkt, har derimod kun brug for UV-beskyttelse, så det ikke bliver gråt.

Terasseovertræk af aluminium

Som et let metal tilbyder aluminium den fordel, at selv om det har en lavere densitet end stål, er det alligevel ekstremt stabilt. Perfekt til at muliggøre en stabil konstruktion af et terrasseovertræk. Sammenlignet med træ ser aluminium mere moderne ud og er meget let at vedligeholde: du behøver ikke at behandle det med beskyttelsesmidler, og det ændrer heller ikke form eller udseende over tid. Prisen på aluminiumsbelægninger til terrasser er derfor lidt højere end prisen på trætage.

Terrasse med glas

For boliger med en moderne arkitektur vælges et glastag normalt i kombination med en træ- eller aluminiumskonstruktion omkring terrassen. Glas i kombination med træ ser meget ædelt ud, aluminium meget moderne. Et glas terrasseovertræk giver et lettere dæksel, og denne lystransmission kan have en behagelig effekt på dit velbefindende på terrassen.

Hvorfor en overdækket terrasse?

Der er flere grunde til at bygge en overdækket terrasse:

 • Terrasseovertræk beskytter terrassen mod sol og regn med en attraktiv trækonstruktion.

 • Træelementerne i vores terrassebelægning har et andet design og er imprægneret under tryk.

 • En overdækket terrasse medfører ikke nødvendigvis større strukturelle ændringer. Den kan integreres i den eksisterende bygning og tilpasse sig til den.

 • Især ejere af ældre huse og lejligheder beslutter at installere de praktiske og visuelt tiltalende træterrasseovertræk.

 • I mange tilfælde anvendes limet træ, fordi det er vejrbestandigt og kræver mindre efterbehandling end andre træsorter.

 • Taget kan dækkes med bitumen eller med tagsten af ​​høj kvalitet. Dette giver ekstra beskyttelse af træbjælkerne. Du kan købe markiserne som et præfabrikeret sæt.

En overdækket terrrasse ligner meget en pergola. En pergola er en type tagdækning, der er åben og kun bliver til et rum ved hjælp af søjler. Denne åbne solbeskyttelse til terrassen eller haven skal være fast forankret på en væg eller i terrassegulvet, men åben øverst. Flere tværbjælker er placeret med det formål at dyrke hurtigt voksende grønne planter som et grønt og naturligt tag. På denne måde vil du føle dig midt i naturen, og afhængigt af plantningen kan lidt mere lys falde ned på din terrasse ovenfra.

 

---- herfra ----

Med en pergola kan du også realisere delvis plantning, der kun dækker en del af din terrasse. Hvis du kan lide grønne områder, kan du dekorere din gårdhave med planter, som pergolaen. Andre muligheder er baldakiner lavet af gennemsigtig plast eller glas, fordi de slipper mere lys igennem end trætage.

Tip: Klatreplanter som vedbend, vin og humle er velegnede til plantning af en gårdhave. Hvis du foretrækker noget mere farverigt, kan du vælge clematis, klatreroser, hortensia eller trompet.

Hvis du planlægger at bygge et fast tag til din gårdhave, er det en ombygning eller udvidelse af en eksisterende bygning. Om du virkelig har brug for en tilladelse til dit tag, afhænger af flere faktorer. Du kan finde vigtige oplysninger om dette i vores guide til byggetilladelser til gårdhustage.

Hvis der skal installeres en træterrasseovertræk, skal projektet altid forud for en meget omhyggelig planlægning. Hvis du vælger en elementterrasse, har du ikke brug for en arkitekt. Det lukkede rum skal dog måles meget omhyggeligt og ordentlig forankring planlægges. Hvis du selv ønsker at planlægge en terrassedække, anbefales det at konsultere en arkitekt. Fordelen ved denne løsning er, at størrelsen og konstruktionen af ​​terrassetaget kan bestemmes individuelt og også tilpasses den eksisterende arkitektur. Denne planlægning er dog mere kompleks, fordi du selv skal bestemme delene.

Fordele ved en elementterrasse og individuel planlægning

Begge varianter har deres fordele. I sidste ende skal du dog altid vælge den terrasse, der passer til dit hjem og din terrasse:

Fordele ved en elementterrasse:

 • Alle elementer til konstruktionen er inkluderet i sættet.

 • En omfattende bygningsinstruktion er inkluderet i elementet.

 • Hvis det ønskes, overtager vi levering og konstruktion.

 • Arkitektens arbejde er ikke påkrævet.

 • Planlægningen er ikke så omfattende.

Tip: Kontakt vores rådgiver for at finde ud af, hvilke brugerdefinerede terrassedæksler der er mulige!

Fordele ved individuel planlægning:

 • Størrelsen kan justeres efter behov.

 • Arkitekturen opfylder individuelle krav.
 • Selv usædvanlige strukturer er mulige.

 • Materialet kan komponeres af dig selv.

 • Du kan påvirke prisen.

Det er vigtigt, at du sammenligner værdi for pengene, både når du køber en elementær gårdhave og når du køber materialer til din egen konstruktion. Det dyreste produkt er ikke altid det bedste. Det er vigtigt, at materialerne er af god kvalitet, og at konstruktionen er sikker.

For at sikre, at køb og konstruktion af terrassedækslet kan integreres direkte, skal du overveje følgende aspekter efter planlægningsfasen:

 • Findes der en byggetilladelse, eller er det klart, at en sådan tilladelse ikke er påkrævet
 • Er transporten af ​​de til tider store elementer godt organiseret?
 • Skal opbygningen udføres af virksomheden selv, eller er det et firma, der har fået til opgave at gøre dette?

Når beslutningen er truffet for en individuelt planlagt gårdhave, skal der udarbejdes en liste over krav. Dette inkluderer ikke kun de enkelte træelementer, men også det nødvendige tilbehør til konstruktionen.

Vælg venligst dit land og sprog:

Vi har bemærket, at du er fra et andet land. Ønsker du at skifte til dit lands webshop? Vi er glade for, at kunne tilbyde dig vores Have & Hus-produkter i mange forskellige lande. Bemærk dog, at pris, forsendelsesmuligheder og tilgængelighed kan variere fra land til land. Vi kan ikke tilbyde international forsendelse.

Bemærk

Denne kategori er ikke tilgængelig i dette land.

Dette produkt er ikke tilgængeligt i dette land.

Når du forlader siden, bliver indkøbskurven tømt og notesblokken slettet.

Når du forlader siden, slettes notesblokken.

Ønsker du stadig at fortsætte?